top of page

Samples

van wat?

Samples - Marine 1 (foto Kevin).jpg

Welke soorten 

zoeken we?

Verloop-80%.png

Target List

We houden van alle soorten bij of ze wel of geen barcode hebben in onze Target List. Die wordt elke twee maanden geüpdatet. Alle nieuwe barcode (dankzij jou!) worden toegevoegd. Nieuwe taxonomische inzichten en soorten die nieuw zijn voor Nederland stoppen we er ook in.

Hoe gebruik je de lijst?

Vul de naam van de soort of groep in in de zoekbalk. Op dit moment werkt dit alleen met de formele, Latijnse namen, dus 'Zeenaaktslakken' werkt niet, maar 'Nudibranchia' wel. Met de "view table" knop krijg je een overzicht op soortniveau (welke zeenaaktslakken leven er in Nederland, welke hebben al een barcode en welke niet?). Dit kan je downloaden en bewerken met spreadsheetsoftware.

Screenshot Target List.png

Wat als je een naam niet kan vinden ?

Onze Target List is gebaseerd op Nederlandsesoorten.nl. Als de naam die je zocht er niet bij staat, zijn er meerdere mogelijkheden: 

- Latijnse namen veranderen nog wel eens. Misschien heet de soort of groep nu anders?

- Sommige soorten staan wél in het Soortenregister, maar niet in onze lijst, bijvoorbeeld omdat ze achteraf toch niet in Nederland gevestigd bleken. Dat gaat om soorten met statuscode 3 & 4

- De soort staat nog niet in het Soortenregister en is dus een nieuwe soort voor Nederland.

 

Ben je het niet eens met de naamgeving of voorkomensstatus in het Soortenregister? Je kan in dat geval contact opnemen met het Nederlands Soortenregister

bottom of page