top of page
Schermafbeelding 2021-11-02 om 15.43.46.png

Van verzamelen tot het laboratorium en de collectie

Verloop-80%.png

Sampling

We concentreren ons op de hele workflow, van verzamelen in het veld, via het laboratorium tot aan het opnemen van specimens in de ARISE collectie. We bouwen aan een referentiebibliotheek van alle meercellige Nederlandse soorten, bestaande uit fysieke vouchers in de collectie, metadata, foto's en moleculaire gegevens.

Met veldexperts en betrokkenheid van andere projecten en collecties streven we ernaar vrijwel al het Nederlandse meercellige leven te vinden. Naar schatting zal dat gaan om zo'n 300.000 monsters. Het verzamelen en verwerken van specimens brengt een grote variatie aan werkprocessen met zich mee die nu nog vaak tijdrovend en niet altijd gebruiksvriendelijk zijn. Binnen Team Sampling werken we aan het optimalisatie (en automatisering) van deze werkprocessen. Verschillende pilotprojecten zullen ons inzicht geven in welke segmenten van het gehele proces het meest tijdrovend zijn en welke knelpunten moeten worden aangepakt.

We hebben je hulp nodig

Om een DNA-referentiebibliotheek voor alle Nederlandse soorten te bouwen, hebben we alle hulp nodig van veldexperts, specialisten en (amateur)verzamelaars. Je kunt er hier over lezen, meedoen aan de volgende Barcoding NL Dag (lees hier een verslag van de eerste editie) of mail ons via de knop hierboven.

Er zijn nog geen gepubliceerde posts in deze taal
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Arise sponsor
Arise sponsor
Arise sponsor
Arise sponsor
bottom of page