top of page
DSC08424.jpg

DNA-barcodes van alle verzamelde specimens, en het verwerken van gegevens

Verloop-80%.png

Sequencing

Het sequencing-team is verantwoordelijk voor het extraheren en sequencen van de DNA-barcodes van alle specimens die door het samplingteam zijn verzameld, evenals voor de bioinformatische verwerking van de volgende generatie sequencinggegevens.

We streven ernaar om DNA-analyse zo efficiënt en toegankelijk mogelijk te maken, van DNA-barcodeanalyses van afzonderlijke exemplaren tot metabarcodering en metagenomische analyses van complexe omgevingsmonsters. Door de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van zowel laboratoriumhardware als bio-informatica te integreren, zullen we een infrastructuur creëren die snelle identificatie van soorten mogelijk maakt, evenals de ontdekking en monitoring van moleculaire biodiversiteit.

Arise wil 350.000 exemplaren sequencen. Zo streven we ernaar om minimaal 95% van alle Nederlandse soorten te dekken, variërend van planten en insecten die we om ons heen zien, tot schimmels die verborgen zijn in onze bodem en de veelheid aan planktonorganismen die in ons water leven.

Arise sponsor
Arise sponsor
Arise sponsor
Arise sponsor
bottom of page